top of page

Водно бластиране

Водното бластиране е чудесен начин за възстановяване на металните компоненти до състояние, в което те изглеждат „като нови“ или „по-добри от нови“. Почистването се осъществява по най-висок стандарт до получаване на идеално гладко, сатенено покритие. При този вид бластиране се използва вода, въздух под налягане и висококачествена абразивна среда (70 - 300 микрона стъклени перли) за почистване на метални повърхности, без действително да има износване на метала - за разлика от пясъкоструенето, което е много по-агресивен процес. Крайният резултат е с далеч по-фин завършек. Идеално е за почистване и възстановяване на авто и моточасти и е особено популярно за възстановяване на ретро такива.

lqlq.jpg
IMG_1842.jpg

Премахване на боя по химичен път

Това е иновационна технолагия за премахване на бои от метални детайли чрез потапяне.
По този начин не се наранява повърхността на детайла (както при пясъкоструенето).

Препаратът е специално тестван за отстраняване на бои с двойна полимеризация, бои с дървесен ефект за алуминиева дограма и всеки общ процес на сублимация на прахово покритие.
Препаратът се предлага и за премахване на бои от леки сплави и магнезий.

При температура от 40-50° C този продукт може да разтваря катафоретни бои, като избягва обичайния ефект върху повърхността, без да корозира предварително галванизирани повърхности.

Препаратът също така може да се използва за почистване на стомана и желязо.

Почистване в ултразвукова вана

Ултразвуковите почистващи препарати работят чрез генериране на микроскопични мехурчета в почистващия разтвор. Мехурчетата се образуват и свиват в синхрон с ултразвуковата честота. Когато се срутят, те създават малка, но енергична струя, която удря повърхността на блока на двигателя и измества отлаганията.

Ниските честоти създават сравнително големи мехурчета и съответно мощни струи. Ултразвуковите почистващи устройства с най-ниска честота работят при около 26 kHz и тяхното почистващо действие е подходящо за здрави части с твърди повърхности, като блокове на двигателя. Автомобилните части с по-меки повърхности или деликатни повърхностни покрития се почистват по-добре при по-високи честоти, за да се избегне образуването на ями. Блоковете на двигателя имат достатъчно твърди повърхности, така че дори и най-ниските честоти няма да причинят никакви щети.

ultrasonic cleaner.jpg
injector1.jfif

Тест и почистване на бензинови дюзи
/обикновени и за директно впръскване/

Тестване и почистване на PFI и GDI бензинови инжектори (обикновенни и директно впръскване). Инжекторите се почистват в ултразвукова вана със специална течност. Теста се състои от няколко стъпки:

1.тест под налягане за течове;
2.количествен тест при празен ход;
3.количествен тест при средни обороти;
4.количествен тест при високи обороти;
5.количествен тест при ускорение (симулира се ускорение до 7500 об/мин.)
При необходимост се прави обратна промивка на инжектора с цел премахване на всякакви замърсявания от цедката. След завършане на процедурата получавате таблица със стойности преди/след.

bottom of page